Accessoires

Voor de FlexiOr® ligortheses zijn diverse accessoires verkrijgbaar. Navulzakken en uitwasbare hoezen zijn in verschillende hoeveelheden en maten leverbaar voor alle kussens. Daarnaast zijn fixatiedoeken te bestellen voor de FlexiOr® Basic en Comfort ligortheses.

Om de FlexiOr® ligortheses extra comfort en ondersteuning te laten bieden kan een hoes, fixatiedoek of navulzak gebruikt worden. De hoezen en fixatiedoeken zijn gemaakt van vochtabsorberende badstof en zijn uitwasbaar tot 90°C. Om vergissingen te voorkomen komt de kleur van de badstof overeen met de maatvoering van het bijbehorende kussen. De navulzak is te gebruiken om persoonsgebonden aanpassingen qua vulling door te voeren.

Hoezen

  
Voor alle verschillende FlexiOr® ligortheses zijn bijpassende hoezen verkrijgbaar. De ‘standaard’ hoezen zijn vervaardigd van dubbel gelust badstof en voorzien van sluitritsen. Voor de FlexiOr® Boemerang ligortheses zijn daarnaast ook hoezen van glad katoen leverbaar.

Fixatiedoeken

Het is mogelijk dat benen van een FlexiOr® ligorthese glijden vanwege motorische onrust, ataxiën (evenwichtsverstoringen) of tremoren (schudbewegingen). Om de lighouding langer en beter te kunnen handhaven zijn fixatiedoeken ontwikkeld voor de FlexiOr® Basic en Comfort ligorthese. De inzet van een fixatiedoek is bedoeld om de benen te beschermen tegen verwonding en ongecontroleerde bewegingen. Fixatiedoeken volgen de houding van (geflecteerde) onderbenen en sluiten aan op de boogvorm van de toegepaste ligorthese.

Navulzakken

Voor aanpassing van de inhoud van de FlexiOr® ligortheses kan gebruik gemaakt worden van een navulzak. Er zijn vier varianten leverbaar: 25 liter polystyreenkorrels met sluitrits en vuldop; 75 liter polystyreenkorrels met snelsluiter; 30 liter traagschuimvlokken met sluitrits; daarnaast is ook een lege navulzak met sluitrits en vuldop verkrijgbaar om overtollig materiaal te verwijden. De polystyreenkorrels kunnen met behulp van de zandlopertechniek aangebracht en verwijderd worden. De traagschuimvulling is daarentegen het meest eenvoudig met de hand aan te passen.