Indicatie
Lichte tot matige flexie- en/of adductieproblemen van knieën en heupen.

Basic

Voor personen die behoefte hebben aan ondersteuning en ontspanning van de onderste ledematen is de FlexiOr® Basic ligorthese een uitermate geschikt product. Specifiek biedt het ondersteuningselement uitkomst bij lichte tot matige flexie-/adductieproblemen van knieën en heupen. 

Het grote voordeel van de FlexiOr® Basic ligorthese is dat het product het risico op decubitus aanzienlijk doet dalen. Bij de toepassing van deze ligorthese worden de benen namelijk over de gehele lengte ondersteund waardoor de druk op hielen en knieën vermindert. Daarbij worden tussentijdse houdingswisselingen gecompenseerd dankzij de flexibele pasvorm en inhoud van het product. Het resultaat is een ontspannen en tegelijk goed ondersteunde lighouding.

Flexibiliteit
Aangezien de FlexiOr® Basic ligorthese twee compartimenten heeft is het vorm van het kussen aanpasbaar naar de wensen van de gebruiker. De ligorthese is direct navulbaar waardoor er geen lange wachttijden zijn bij aanpassingen. Daarbij kan er gekozen worden tussen twee typen vulling: polystyreenkorrels of visco traagschuimvlokken.

Wisselligging
Voor optimale toepassing van de FlexiOr® Basic ligorthese wordt geadviseerd om 30-45° wisselligging toe te passen. Een bijkomend voordeel is dat de flexibele ligorthese niet verwijderd hoeft te worden bij de toepassing van wisselligging. De vorm van het kussen past zich aan de lichaamshouding van de persoon aan.

Verzorging
Bij hygiënische verzorging van bijvoorbeeld liezen of stuit hoeft de FlexiOr® Basic ligorthese niet verwijderd te worden. Het simpelweg terug trekken van het kussen tot de onderbenen creëert ruimte voor behandeling zonder ondersteuning te verliezen. Door de ligorthese gedeeltelijk terug te trekken wordt juist extra ondersteuning bij verzorging geboden.

Extra brede modellen
Van de small en medium-uitvoering van de FlexiOr® Basic ligorthese zijn extra brede modellen leverbaar. Deze kussens zijn zeer geschikt voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben van het basiskussen. De extra brede small-uitvoering is 10 centimeter breder dan het standaard model. De verbrede medium-uitvoering biedt 20 centimeter extra beenoppervlakte.

Bijpassende badstofhoezen en fixatiedoeken zijn verkrijgbaar voor de FlexiOr® Basic ligortheses (zie accessoires).