Indicatie
Compenseren van flecterende nek, romp en/of armen. Ondersteuning en preventie voor decubitus aan hoofd, wervelkolom, schouders, nek, armen en/of knieën.

Boemerang extra

Naast de standaard FlexiOr® Boemerang ligortheses zijn er drie ‘extra’ modellen verkrijgbaar. Deze kussens bieden net als de ‘gewone’ uitvoeringen (small, medium en large) ondersteuning aan de bovenste ledematen en helpen het risico op decubitus te verminderen.

De extra modellen van de FlexiOr® Boemerang ligorthese zijn bijzonder in het feit dat deze uitvoeringen een ‘extra’ element bevatten. Dankzij deze elementen zijn de kussens in staat om meer ontspanning en beter passende ondersteuning en compensatie te bieden. Net als de standaard uitvoeringen zijn de extra modellen inzetbaar bij een zittende houding, maar ook bij rug-, zij- en buikligging. Daarbij bieden de ortheses altijd adequate ondersteuning, omdat de inhoud van het kussen (traagschuim of polystyreen) aanpasbaar is.

Extra breed
Naast de standaard small-uitvoering is een extra breed model ontwikkeld van dit type FlexiOr® Boemerang ligorthese. Het verlengde model biedt naast ondersteuning aan de nek ook ontspanning en steun aan de schouders. Daarnaast is het extra brede model bruikbaar als kniekussen, schootkussen of als bescherming van ellebogen tegen decubitusvorming.

Extra large
Om bescherming te bieden aan sterk geflecteerde (verbogen) armen en handen is een extra large-uitvoering ontwikkeld van de FlexiOr® Boemerang ligorthese. Het vergrote rompdeel biedt meer ondersteuning, waardoor een ontspannen houding beter tot stand komt. Standaard zijn de armdelen gevuld met polystyreenkorrels en het rompdeel met traagschuimvlokken.

Lumbaalkussen
Vanaf heden zijn de large en extra large-uitvoeringen van de FlexiOr® Boemerang ligorthese leverbaar met een lumbaalkussen. Hierdoor ondersteunt de orthese niet alleen de bovenrug (thoracale wervelkolom), maar ook de onderrug (lumbale wervelkolom). Het lumbaalelement biedt extra compensatie en ontspanning bij een geflecteerde nek of romp.

Bijpassende hoezen van badstof of katoen zijn verkrijgbaar voor de extra modellen van de FlexiOr® Boemerang ligorthese (zie accessoires)