Indicatie
Compenseren van flecterende nek, romp en/of armen. Ondersteuning en preventie voor decubitus aan hoofd, nek, schouders, (thoracale) wervelkolom, armen en/of knieën.

Boemerang

FlexiOr® produceert niet alleen ondersteuningselementen voor de onderste ledematen. Met de FlexiOr® Boemerang ligorthese is een serie kussens ontwikkeld die specifiek ondersteuning biedt aan het hoofd, de nek, schouders, (thoracale) wervelkolom, armen en knieën.

Het voorkomen van decubitus heeft niet alleen betrekking op de benen. Het beschermen van bijvoorbeeld oren, schouders, rug en armen tegen doorliggen verdient eveneens aandacht. Naast decubituspreventie compenseert de FlexiOr® Boemerang ligorthese het flecteren (verbuigen) van de nek, romp en armen. Het kussen biedt ondersteuning en ontspanning bij rug-, zij- en buikligging, maar ook bij een zittende houding biedt het kussen adequate support.

Flexibel
Vanwege de hoefijzervorm en het verhoogde nekgedeelte biedt de FlexiOr® Boemerang ligorthese veel steun. De vorm van het kussen is dankzij het zachte en flexibele materiaal eenvoudig aanpasbaar. Daarnaast is het kussen (na)vulbaar met polystyreenkorrels of traagschuimvlokken. Dit alles komt een ontspannen lichaamshouding ten goede.

Small
De small-uitvoering van de FlexiOr® Boemerang ligorthese is bedoeld als nekondersteuning, maar kan ook gebruikt worden als kniekussen. Het kussen bestaat uit één navulbaar compartiment en is bruikbaar in combinatie met de FlexiOr® Dipleg ligorthese bij extreme contracturen en pijnklachten.

Medium
Wanneer naast de nek ook de romp en armen ondersteuning behoeven wordt de medium-uitvoering van de FlexiOr® Boemerang ligorthese geadviseerd. Dit kussen bestaand uit twee compartimenten kan ingezet worden bij zowel lig- als zithouding, bijvoorbeeld op schoot of op een werkblad.

Large
Voor ondersteuning bij lighoudingen biedt de large-uitvoering van de FlexiOr® Boemerang ligorthese een zeer geschikte oplossing. Het uit drie compartimenten bestaande kussen is toepasbaar bij zowel rug- als zijligging en is lang genoeg om naast hoofd en romp ook armen te ondersteunen.

Bijpassende hoezen van badstof of katoen zijn verkrijgbaar voor de FlexiOr® Boemerang ligorthese (zie accessoires)