Indicatie
Matige tot ernstige flexie- en/of adductieproblemen van knieën en heupen.

Comfort

Als iemand last heeft van extreme flexie/adductie van knieën en heupen dan biedt de FlexiOr® Comfort ligorthese een passende oplossing. Dankzij de extra hoge achterkant en tussenzijde wordt scharen van de benen voorkomen en wordt ontspanning gestimuleerd.

Wanneer een persoon decubitus ontwikkelt is de inzet van de FlexiOr® Comfort ligorthese aan te bevelen. Het risico op decubitus vermindert bij toepassing van het kussen. Daarnaast is de ligorthese bij behandeling van al ontstane doorligwonden een ideaal ondersteuningselement. Aangezien het kussen uit drie compartimenten bestaat is de vorm van het product flexibel. Hierdoor is een ontspannen lighouding te creëren zonder dat het kussen aan ondersteuning inboet.

Drukpreventie
Door de verhoogde achterkant van de FlexiOr® Comfort ligorthese kunnen de hielen zelfs bij ernstige flexie vrij liggen of in het kussen wegzakken. Vanwege de extra hoge tussenzijde geldt de drukpreventie ook bij extreem scharen van de benen ook al reiken de knieën tot aan de buik. Voor optimale decubituspreventie wordt 30-45° wisselligging geadviseerd.

Navulbaar
De compartimenten van de FlexiOr® Comfort ligorthese zijn aanpasbaar, waardoor het kussen flexibel reageert op houdingswisselingen. Een ligorthese kan gevuld worden met polystyreenkorrels of visco traagschuimvlokken. Aangezien het kussen direct navulbaar is zijn aanpassingen en daarmee ontspanning en ondersteuning snel te verwezenlijken.

Vervormbaar
Een bijkomend voordeel van de FlexiOr® Comfort ligorthese is het feit dat het kussen bij persoonlijke verzorging niet of slechts gedeeltelijk weggehaald hoeft te worden. De vorm van de ligorthese past zich aan de houding van de gebruiker aan. Ruimte en steun creëren voor plaatselijke behandeling gebeurt door het kussen verticaal terug te trekken.

Verschillende gradenhoeken
Standaard hebben de FlexiOr® Comfort ligortheses een hoek van 45°. Aangezien de benen bij ernstige flexie/adductie op verschillende manieren kunnen buigen zijn kussens ontwikkeld met verschillende gradenhoeken. Hierdoor kunnen links-rechtsverschillen gecompenseerd worden.

Bijpassende badstofhoezen en fixatiedoeken zijn verkrijgbaar voor de FlexiOr® Comfort ligortheses (zie accessoires)