Indicatie
Antispitsvoetrol: tegengaan van spitsvoeten, onderuitzakken en decubitus aan hielen.
Steunrol Maxi: ondersteunen en beschermen van hoofd, romp, armen, knieën en benen.

Steunrollen

Het assortiment ligortheses wordt gecomplementeerd met een tweetal steunrollen. Om onder meer spitsvoeten tegen te gaan is de FlexiOr® Antispitsvoetrol ontwikkeld. De FlexiOr® Steunrol Maxi biedt daarnaast comfortabele en functionele ondersteuning aan hoofd, romp en armen.

De FlexiOr® Antispitsvoetrol en FlexiOr® Steunrol Maxi zijn gemaakt van zachte en flexibele materialen waardoor op comfortabele wijze adequate ondersteuning geboden wordt. Beide steunrollen zijn verkrijgbaar met verschillende vullingen. Er kan gekozen worden tussen polystyreenkorrels of visco traagschuimvlokken. Naar eigen inzicht kan de inhoud van de steunrollen aangepast worden, zodat op passende wijze ondersteuning geboden wordt.

Antispitsvoetrol
Om spitsvoeten en andere contracturen aan de onderste ledematen te voorkomen kan de FlexiOr® Antispitsvoetrol gebruikt worden. Het betreft een stevig gevulde cilindervormige steunrol die steun biedt aan voeten en benen. Het kussen is tevens te gebruiken om onderuitzakken bij halfzittende houding (30-60°) en decubitus aan de hielen te voorkomen.

Steunrol Maxi
De FlexiOr® Steunrol Maxi is een lange en flexibele rol die ondersteuning kan bieden aan hoofd, romp en benen. Deze steunrol kan vergelijkbaar met de FlexiOr® Boemerang ligortheses gebruikt worden ter compensatie van verbogen (flecterende) ledematen. Vanwege zijn flexibiliteit is het kussen uitermate geschikt bij wisselligging en houdingsveranderingen.

Bijpassende badstofhoezen zijn verkrijgbaar voor de FlexiOr® Antispitsvoetrol en FlexiOr® Steunrol Maxi (zie accessoires)